Κορωνοϊός

COVID-19: Επιπτώσεις στην παγκόσμια ναυτιλία

Το μέγεθος της συνολικής επίδρασης του COVID-19 στον κλάδο της ναυτιλίας παραμένει άγνωστο, καθώς η κρίση συνεχίζεται, ωστόσο υπάρχουν κάποιες προφανείς επιπτώσεις που έχουν καταγραφεί έως τώρα και αναφέρονται παρακάτω.

COVID-19: Πως επηρεάζονται οι οικονομικές καταστάσεις του 2019;

Η έκρηξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19 δημιουργεί ερωτηματικά στις επιχειρήσεις σχετικά με τον βαθμό και τον τρόπο που αναμένεται να επηρεαστούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2019. 

COVID-19: Που χρειάζεται να εστιάσουν τα ανώτατα στελέχη μιας επιχείρησης;

Βρείτε παρακάτω ορισμένα από τα βασικά σημεία που χρειάζεται να εστιάσει ο διευθύνων σύμβουλος, ο γενικός διευθυντής, ο ιδιοκτήτης επιχείρησης και γενικά οποιοσδήποτε ανήκει σε υψηλό επίπεδο αποφάσεων, καθώς διενεργεί τις εκτιμήσεις κινδύνου σε σχέση με τον COVID-19.

Περιβάλλον εσωτερικού ελέγχου και εξ' αποστάσεως εργασία

Πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν πλέον την εξ’ αποστάσεως εργασία, χαρακτηρίζοντας την το ίδιο αποτελεσματική με την εργασία στο γραφείο. Ποιοι μπορεί να είναι όμως οι κρυφοί κίνδυνοι που πρέπει να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν κατά τον σχεδιασμό;

COVID-19 και ιδιωτικά σχολεία – εκπαιδευτήρια: Δράσεις για την επόμενη ημέρα

Βρείτε παρακάτω ένα χρήσιμο checklist που μπορεί να βοηθήσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στο σχεδιασμό συγκεκριμένων ενεργειών, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών διαταραχών στους υπαλλήλους, τους μαθητές και τη λειτουργία τους.

9 χρήσιμες συμβουλές για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας

Βρείτε παρακάτω 9 χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην επιχείρηση σας ανεξαρτήτως μεγέθους και αντικειμένου και θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης των εργαζομένων σας στον COVID-19 και να αντιμετωπίσετε τα πιθανά κρούσματα.

Σύμβαση Τηλεργασίας: Στο επίκεντρο των εργασιακών σχέσεων

Το παρόν άρθρο πραγματεύεται το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την τηλεργασία στην Ελλάδα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της ευέλικτης μορφής απασχόλησης καθώς και τις προοπτικές υιοθέτησης της από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στο άμεσο μέλλον.

COVID-19: Φορολογική και εργατική ενημέρωση για τις ναυτιλιακές εταιρείες

Βρείτε παρακάτω μια σύνοψη των πιο σημαντικών φορολογικών και εργατικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση και αφορούν τις ναυτιλιακές- διαχειρίστριες εταιρείες εγκατεστημένες με το άρθρο 25 του ν.27/1975 στην Ελλάδα και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες πλοίων υπό ελληνική σημαία.

Τηλεργασία και GDPR – Ποιες είναι οι οδηγίες της ΑΠΔΠΧ

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέδωσε Κατευθυντήριες Γραμμές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που, στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, εφάρμοσαν ρυθμίσεις τηλεργασίας για το προσωπικό τους.
  • 1
  • 2
  • παρουσίαση αποτελέσματα 1 έως 10 από 14